SUPERETTAN

Qviding tog överraskande poäng

1:57 min

Åskådarna på Valhalla IP fick bevittna ett historiskt första möte mellan topptippade Hammarby och nykomlingarna Qviding. Hammarby hade hoppats på sin första bortavinst för året men fick resa hem med en pinne efter 2-2 mellan storstadslagen.

Qviding som låg på jumboplats inför kvällens omgång har tidigt deklarerat att de skall växa in i årets Superetta. Därför var det förvånande att de tog ett rejält grepp om matchen i från start.

Redan i matchens tredje minut gav Isa Bagci Qviding ledningen, vilket ökade på självförtroendet hos de vinröda hemmaspelarna.

Successivt arbetade sig Hammarby i i matchen och i den 19:e prickade Sebastian Castro-Tello snyggt in 1-1.

– Den dyker ganska fint, skönt att komma in i matchen, säger Sebastian Castro-Tello om sin kvittering.

Efter 1-1 i halvtid så tog Qviding återigen ett starkt grepp om matchen i början av andra halvlek. 2-1 kom efter att Kenan Galijatovic följt sin mittfältskombatant i Hammarbys exempel och dragit iväg ett jätteskott som seglade in i krysset, otagbart för Johannes Hopf i Hammarbymålet.

Hammarbys fick dock, precis som i första halvlek, allt mer att säga till om ju längre matcen led. till slut föll kvitteringen genom Hammarbys frisparksspecialist: Andreas Dahl. I slutminuterna var det ett massivt tryck mot Qvidingmålet, som då vaktades av backen (!) Danel Ljungholm. detta eftersom målvakten Johan Hagman tvingats utgå på grunda av skada och Qviding redan genomfört alla tre byten.

– Med tanke på att vi leder två gånger så kan man inte glädja sig just nu, är Qvidings lagkapten Fredrik Holmbergs kommenterar till 2-2 efter full tid.