Superettan

Brage skrällde mot serieledarna

2:17 min

Brage tog sin första hemmaseger för säsongen när man besegrade serieledande Assyriska med 3-0. Stor matchhjälte för hemmalaget var anfallaren Johan Eklund som stod för två av lagets mål.

Det var svårt att tro att det var botten som mötte toppen när Brage, som inför dagens omgång låg på kvalplats, tog emot serieledande Assyriska hemma på Domnarsvallen i Borlänge.

Brage började bäst och hade bland annat en frispark i ribban innan Johan Eklund i den 18:e minuten nickade 1-0 till hemmalaget efter ett mindre lyckat ingripande från Assyriskas målvakt Oscar Berglund. Ett resultat som sedan stod sig halveken ut.

I den andra halvleken försökte Assyriska att flytta fram sina postioner för en kvittering, men efter att Brage klarat av bortalagets tidiga forcering utökade istället hemmalaget på sin leding till 2-0 genom Jesper Carlsson efter pass från dagens matchhjälte Johan Eklund.

Med tre minuter kvar att spela kunde även Eklund punktera matchen genom att göra sitt andra mål för dagen vilket betydde 3-0 för Brage som i och med segern tog sig över kvalstrecket upp på en elfte plats i tabellen.

– Som helhet gjorde vi vår bästa match för säsongen och spelade mer vår typ av fotboll, det är det här spelet vi ska bedriva och det är då vi är som bäst, säger Johan Eklund.

För Assyriskas del innebar resultatet årets första förlust och lagkaptenen Göran Marklund var nedstämd efter matchen.

– Förluster kommer vi att åka på men att det ser ut så här var mer förvånade, det här var långt under vår lägsta nivå, säger Göran Marklund.