Missa inte helgens godbitar

Ibland hamnar man i sköna, minnesvärda sammanhang. Som när hela Radiosportens redaktion åkte på vårkonferens till Marstrand vilket föranledde ledningens beslut att kalla in ersättare från... ska vi säga orgainsationens olika avdelningar.  Nu är jag på väg hem igen och självklart har jag lyckats placera mig själv i en av SJ:s tysta avdelningar när jag har cirka 58 samtal att genomföra.

I Stockholm har jag varit en aning avskärmad från den lokala sporten men via kollega Bengt Israelsson förstod jag med all önskvärd tydlighet att LSK - BoIS var en bedrövligt tråkig match. Båda lagen är frustrerade nu och behöver poäng. Ett av dem hade rimligen kunnat få en rejäl spark framåt i matchen på Markbygg men nu står båda kvar och stampar. När kommer "Henrik Larsson sitter löst-vinkeln"?!

I Europa är de flesta ligorna avgjorda men det väntar några riktiga karameller. Världens mest betydelsefulla match (ekonomiskt) spelas i år mellan Swansea och Reading. Jag såg Swansea på Annandagen på Loftus Road och då såg de inte ut som något Premier League-lag men jag lägger nog min slant på walesarna nu ändå, mer av hoppfullhet än något annat. Bottenstriden i Premier League blir förstås en thriller också. Vad blir Sebastian Larssons sista minne med Birmingham?

Och  at Eastlands är redan en klassiker i det lilla. Vem känner inte med anhängarna till AFC W som fick se sitt lag slitas upp med rötterna och flyttas till våldsamt ocharmiga Milton Keynes i ett av fotbollsvärldens mest hänsynslösa försök att testa supportrarnas lojalitet. Eller vad det nu var de försökte med?! Fungerade gjorde det inte i alla fall.

I himlen ler Sir Bobby Robson efter att Porto tagit ytterligare ett steg mot sin perfekta säsong. Där finns ännu en tränare som han med sin gentlemannahand lotsat fram.

Och så Göteborgsvarvet på detta.

Själv ska jag möta Munkedal borta.

/SE