Peter Zwetsloot Isaksson

En glasögonorm

Vissa segrar är sköna, medan andra segrar gör att man blir påmind om varför man spelar fotboll.
I går var det återigen en lagmaskin som spelade och inte några primadonnor som bara kan spela när det blåser medvind.

Vid samlingen i går kände jag direkt att "detta vinner vi" och jag tror att övriga i laget hade samma känsla. När vi stod i spelargången förvandlades min känsla till en övertygelse, med tanke på att Sylvia-spelarna såg ut som de skulle skita ner sig av nervositet. Inte så konstigt kanske med tanke på att de står bredvid seriens kanske snyggaste spelare...
Eller så var det för att de för första gången skulle gå ut och försvara sin plats som serieledare och bara köra över "pesslaget" Oddevold...

De första 15 minuterna så körde vi ner Sylvias självförtroende i hälsenorna, med ett fantastiskt bra anfallspel. Det enda som saknades var mål. Men vi har lärt oss nu att "Lindeeen" bara behöver 1 598 chanser innan han gör mål, så jag var aldrig orolig.

Sylvia stack upp med någon hörna ibland, men skapade aldrig några farliga lägen. Det jag tyckte var jobbigast var nog regnet. Kan vara åldern, men fan vad jag frös.

I halvleken så var det total motsats till Motalamatchen för två veckor sedan, då vi fick en avhyvling utan dess like. Men denna gången fick vi en klapp på axeln och Lien och Tony sa "kör på bara killar, vi vinner detta". Då tänkte jag "vad fan har hänt med de två?" Fanns det inte något som var SKIT?? Tydligen inte...

Med några minuter i bastun för att tina upp så gick vi ut till andra halvleken. Den startade i samma fina tempo som första och vi tog över matchen mer och mer.

I 52:a minuten lyckades "Lindeeen" att missa målvakten och bollen gick i mål!!!! Skönt som fan för oss men extra skön för "Linden". Hade han gått mållös i går, hade vi nog lämnat tillbaka honom till Ljungskile.... (Puss)

Efter målet så tar vi fram det stora krigarhjärtat och kämpar och sliter som djur, och det lyckas vi fantastiskt bra med. Vega som defensiv mittfältare låg för andra matchen i rad rätt i 93 minuter och gjorde ett strålande jobb. Hela laget skall ha en grym eloge för sitt enorma slit och vi visar hemmapubliken att vi har HJÄRTA och kan VISA VILJA i matcherna, och det känns skönt att kunna ge dem lite upprättelse efter pissmatchen hemma senast. Och enda gången jag blev lite rädd var i 92:a minuten när jag Sören Ferm och Sylvias forward gjorde en ormgrom, men det resulterade bara i en inspark. 

Betyg:
3 Tankbåtar - Joackim Jensen
2 Tankbåtar - Andreas Lind
1 Tankbåt - Henrik Nikilää

Vill bara meddela er som undrar varför Sylvias målvakt inte fick varning för att han sparkat in stolparna: Den utmärkte Adnan Jucic sa att om AD eller huvuddomare ser när målvakten gör det endast då kan man varna honom, ser man det inte så kan man bara ge honom en tillsägelse och rätta till stolparna. Måste säga att Adnan är den bästa domaren i denna serie! Man kan alltid pratat med honom utan att han får tuppjuck som vissa domare får och ställer sig och pekar och ber en hålla käft.
Sedan så måste jag berätta om en riktig journalist från en Norrköpings tidning som gick runt och letade efter "Lindeeen" i 30 minuter. När han väl hittade honom satt han i bastun med mig och Jocke.
Inte helt ogenerat gick han in i bastun, satte sig ner med en stor regnjacka, och glasögon som immade igen efter en halv sekund, och rev av en intervju med "Lindeeen"!!

Undra om hans dator lever idag? Det kallar jag STOR Journalistik. Jag längtar redan efter att Bohusläningen skall ta efter.......
I kväll blir det träning på Thordéngården klockan 17 och alla är som vanligt välkomna. Även du Dan Ljung, för nu har vi vunnit så då kan du komma som vanlig.. MOHAHAHAH.

P.S. Tack för alla gratulationer.

Mvh
#1
Zwetten