Ali Mohammadian

Sylvia...

Vi skakade om Sylvia rejält i lördags men dem visade varför dem har gått så bra under säsongen. Dem var super effektiva framför mål och satte sina lägen, men vi gav dem en rejäl kamp om poängen men kännetecknade för vår säsong att det sista lilla inte finns där och att vi blir så hårt straffade så fort vi gör misstag i laget.

Men självklart är det fruktansvärt frustrerande och jobbigt som spelare att ge allt och känna att man är med så bra i matcherna men hela tiden inte räcka till. Det är svårt att peka på exakta orsaker till det, för det känns som att vi jobbar helt rätt träningar och matcher.

Tänkte ta lite kring lokalfotbollen.

LSK ligger illa till men reder nog ut det som vanligt, annars tänk vilken häftig serie det hade kunnat bli nästa säsong med, FCT, LSK, IKO och Grästorp.

IFK Uddevalla tog steget upp och utan att ha sett en match med dem i år så känns det som att den stora guldmakaren där är tränaren Stefan Vennberg.

I trean så krigar min moderklubb IFK Trollhättan för att hänga kvar i div3 och har en sista avgörande match mot Warta där dem vid seger tar kvalplatsen.

Skoftebyn där jag har en hel del vänner och före detta lagkamrater har gjort det väldigt bra nu på hösten och har en 6 matcher förlustfri svit vilket är starkt och har iomed det gett sig en ärlig chans att klara div 2-kontraktet.

Sedan så får jag väl ta lite om vår egen situation. Jag tror ingen involverad i FC Trollhättan är nöjd med säsongen. Att som före detta superetta lag egentligen aldrig riktigt vara med i toppen under säsongen är en missräkning sett ur det perspektivet, absolut!

Men om man ser till vad som lämnade oss inför säsongen i form av matcher/rutin/erfarenhet och vad vi ersatt det med i form talanger så är det kanske inte så konstigt. Men matcher/erfarneheter/rutin får man bara av att spela. Det är en svår balansgång detta.

Spelare som Agon, Viktor, Zhubi, Johan, Imer, Torres, Mäkkinen, Josef som tillsammans har ca 100matcher på ”elitnivå”, sen har vi fler spelare som Linus, Sebastian, Robin som också alla knackar på dörren för att spela från start . Enbart tex Per Eriksson som lämnade oss för Mellerud har fler matcher än uppräknade spelare i bagaget och detta glömmer man lätt.

Ifall Oddevold skulle tappa Zwetten, Dybendal, Jensen, Ferm, Kim tex och ersätta det med spelare underifrån. Hur skulle det se ut då?

Hur skulle träningarna se ut när det är mer juniorer än seniorer på träningarna.

Med tanke på att vi har tappat de flesta spelare som var i en ålder man kan kalla ”etablerad seniorspelare” så är det inte konstigt att vi ligger där vi ligger. Talang är inte allt. Det skrev ju du själv Zwetten om i ett inlägg om talanger som var bra skrivet om med många tankar jag håller med om.

Det äldre gardet där jag har ingått i tillsammans med Phiri, Olsson, Bilgin, Boyd, Davidsson har kanske i viss mån misslyckats med att bära de yngre fullt ut.

Det är ju de äldre som sätter nivån oftast men i en grupp med större andel ”juniorer” än seniorer i än A-trupp så kan det lätt bli mer ”juniormässigt” på både gott och ont.

Sen så har vi infört en helt nytt spelsystem och ändrat från att vara stora stygga fysiska FCT till att höra mer om FCT som det talangfulla och passningsskickliga laget med fart i kontringar och med teknik.

Lägger man till detta i bakgrunden innan man dömer ut vår säsong så kanske man i alla fall förstår lite bättre varför det blivit som det blivit i år.

Men med detta sagt så vill jag poängtera att FC Trollhättan tillsammans med ledarstab och föreningen bakom sig säkert kan hitta tillbaka till rätt nivå och de unga kommer  ta ytterligare steg, men man måste få till en bättre mix än den mixen vi haft iår för mer talangfulla spelare har jag inte sett i FC Trollhättan som de unga spelare som utgjort en stor del av FC Trollhättan.

Detta kan bli riktigt bra! Men man måste ge det lite tid ibland. Men tålamod är oftast vår största fiende i denna sönderstressade värld vi lever i.

Så vad tycker du nu Zwetten? Eller sågar du vår säsong ändå?

Avslutar med att säga ett stort grattis till Agon Beqiri som blivit uttagen till EM-kvalet för Sverige. Lycka till Aggi!! Om det är någon jag tror starkt på, så är det Agon, den kille har allt en spelare behöver för att lyckas.

Resten är upp till honom att verkligen visa att han vill detta och bli så bra han kan bli.