Ali Mohammadian

Säkrat kontrakt

Nu är kontraktet säkrat och FC Trollhättan kommer spela i division 1 nästa säsong. Onödigt att det skulle bli lite nervöst mot slutet och bidra till att snacket om att nu kan vi till och med åka ut. Så det var därför skönt att greja kontraktet med en seger i går mot Limhamn.

Matchen i sig var inte kanske en höjdare, speciellt inte i första halvlek. Kändes som att man spelade med handbromsen uppe och var frustrerad i paus.

Men i går så var resultatet viktigare än spelet om man säger så. Båda lagen visste förutsättningarna innan matchen och oavgjort resultat skulle räcka för att ge båda lagen nytt kontrakt, men direkt i inledningen av andra halvlek gjorde Viktor en individuell fin prestation och gav oss en bra start på andra halvlek.

Sedan så längre matchen gick desto mer så bubblade frustrationen över hos Limhamn och det blev en hel del tjafs internt inom deras lag. Man kan vrida och vända på det och säga att de vill mycket men oftast så leder det bara till att försämra chanserna till att vända en match.

Men vi visade taktisk kyla och följde vår matchplan som innehöll hög aggressivitet, lite enklare spel och fokus på att hålla nollan.

Nu kan vi spela en fin match mot Sleipner på en fin arena i den avslutande omgången och gärna avsluta säsongen med en seger! Hade vart skönt att avsluta det snyggt.

Tyvärr har säsongen vart en besvikelse för oss då vi hade högra ambitioner än att sluta långt efter topplagen. Men tabellen ljuger aldrig och tyvärr så lyckades vi aldrig riktigt haka på i toppen och utmana fullt ut. Men stundtals så visade vi under säsongen vad vi kan. Tänker då på segrar mot till exempel topplaget Degerfors från Superettan, Lund hemma, Kristianstad borta, ÖIS fyra poäng av sex möjliga, med mera.

Vi har visat upp ett riktigt bra spel i vissa matcher men vi har sedan gjort en del riktiga botteninsatser och inte haft jämnheten fullt ut för att utmana i toppen.

Men det är bara att låsa in sig i verkstaden och göra grundjobbet ännu bättre inför nästa säsong och sedan blomma ut igen när säsongen börjar igen i april efter en lång och tuff försäsong. Generellt så gillar jag försäsongen, men den är ju alldeles för lång. Gillar mer hur de gör i Sydeuropa där de sticker iväg på ett träningsläger uppe i alpbergen och kör ett tre veckors läger med tre pass om dagen och sedan orkar de spela 60 matcher i högt tempo.

Så mitt förslag är att man åker upp till Lappland i tre veckor och tränar som galningar bland björnar och skidåkare och sedan så är man redo för att köra hela säsongen hehe..

Sedan så får jag vara man nog och gratulera min bloggkollega som vinner kampen om bäst placering i serien efter en stark spurt där de nu har chans på topp fyra, vilket är mycket bra gjort. Jag undrar vad de har gjort i Oddevold för att vända på steken. Kan det vara så att de i smyg använt sig av vår fystränare Johnny Drottz? Eller har de dopat sig allihopa? (menar inte på allvar att Oddevold dopat sina spelare) eller är det bara så enkelt att de har hittat en uppställning och spel som där alla känner sig trygga och fulla av självförtroende, där man går in i en match och känner ”i dag vinner vi!”

Fotbollen är märklig, men en sak är säker och det är att den är lika oberäknelig som alltid och kommer alltid att vara.

Nu tar vi och har en skön och lugn träningsvecka och sedan får man se vad som händer efter säsongen.

Avslutade kvällen i går med att ligga i sängen och ha ont i hela kroppen efter 90 tuffa minuter, men Lazio-Roma på tv värmde mitt serie A-hjärta och vilket slut på matchen där Kung Klose placerar in kyligt 2-1 i 93 minuter.

Nästa vecka blir det en Italienresa i med två vänner där jag ska få uppleva serie A-pulsen live och bara njuta av passionen och spelet i för mig världens vackraste liga!