Ali Mohammadian

Time to say goodbye

Efter nio år så är det dags för att göra något nytt. Har känt så ett bra tag, men har hela tiden velat bevisa för mig själv innan att jag är en bra fotbollsspelare och kunna avsluta snyggt. Ville inte sluta med att det sista intrycket av mig var en avstängning eller dålig form eller bråk.

Jag har gjort mina misstag under nio år men jag har lärt mig en hel del under åren och jag tackar de folk som har haft mest tålamod med mig, alla tränare och folk i klubben som Grossis och Kola för att de hela tiden trott på mig. Jag kommer ihåg när jag stormade ut ur omklädningsrummet när jag fick en Ferguson-utskällning av LO och blev utbytt, men vi rede ut det och i dag ser jag LO som en mentor och en viktig person i mitt fotbollsliv.

Efter vi föll ur Superettan så fanns inte suget egentligen för att satsa, men när Jesper presenterades så kände jag ett enormt sug och jag trodde på vårt lag. Men ganska tidigt på säsongen såg man tendenser på att mixen inte var den rätta för att lyckas fullt ut med vårt mål att ta steget tillbaka till Superettan.

Men vi har trots vår usla placering lärt oss en hel del detta år och vi har alla tagit bra steg i vår utveckling. Vilka som fortsätter att utvecklas under Jesper och Franks ledning återstår att se, alltid många rykten under sillyseason.  

Årets ledarstab har jobbat mycket med att föra in ett nytt spel och sånt tar tid (ingen tror väl att till exempel Barca plötsligt blev bra, de har ju jobbat in sitt spelsystem under lång, lång tid) så man måste ha tålamod. Men som alla vet så är resultaten ibland viktigare och då glömmer man av att ha tålamod. Men man måste ge saker sin tid att sätta sig för sedan plötsligt kan det explodera.

Ett färskt exempel är Värnamo i Superettan. Jonas Thern har tränat merparten av spelarna där sedan ung ålder och i dag är de ett av Superettans bollskickligaste lag som rullar ut de flesta lagen i sin första säsong i Superettan och som har slussat vidare spelare som Hult och Hiljemark till Elfsborg, Baffo, Thern till Helsingborg och efter säsongen ska Claesson även han till Elfsborg.

FC trollhättan har extremt många talanger som kan ta dessa steg men det får framtiden utvisa ifall det blir så eller ej.

Det var kul att vi vann sista hemmamatchen och ändå gjorde en okej insats, även om första halvlek var ett sömnpiller utan dess like, men så är det ibland. Man måste ta på sig blåstället ibland och bara köra och ge järnet för sedan plötsligt vinner man ett motlägg och så vänder matchen tills ens fördel.

Under åren i FC Trollhättan har flera spelare och ledare passerat och alla spelare och ledare har bidragit tills en utveckling. Om jag skulle göra ett dreamteam så skulle det se ut som följer.

Som tränare skulle jag ha Kjell P försäsong, Jonas öga för detaljer, LO:s engagemang och förmåga att motivera, Jespers spelsystem. Låter som en hyfsat grym tränare eller vad säger ni?

Drömelvan skulle vara ett 4-2-3-1.

I målet skulle jag ha Supernollan Ulf Carlsson.

Högerback Phiri, killen maskar bort minst 20 minuter varje match. haha.

Vänsterback Rikard Nilsson.

Mittbackar Kittan och Björn A, vilken duo som var en mardröm för de flesta anfallarna.

Defensiva mittfältare skulle vara Moilanen och Kapella.

Offensiva yttrar i Daniel Berg, vilken fot han hade och han förlorade inte en nickduell, Boyd maken till dribbler har jag aldrig sett när han är på spelhumör.

Nr 10 Per E, vilken spelare. Melleruds Ronaldinhio enligt Toni på TTela, haha.

Som anfallare så går det inte att blunda för FCT:s mesta målskytt genom tiderna: Wiklund.

På bänken, Erik Nilsson, Rickard Johansson, Tobias Johansson, Robert Karlsson, Leandre Ayewubo, Frank Fahler, Magnus Ring och Fredrik Olsson.

När jag gick av planen i söndags så var det med en liten tår. Har ändå varit min hemmaborg i nio år men allting har sitt slut och alla kan inte spela i samma klubb som Maldini, Totti, Giggs. Ibland mår man bra av ett miljöombyte. Så är känslan nu och har varit det ett tag och jag tror alltid man ska gå på magkänslan även om det ibland kan gå åt helvete. Men bättre man tar ett beslut än att man velar för mycket.

Vad som händer nästa år får vi se men först ska vi avsluta snyggt med en seger mot Sleipner för att sedan ta lite semester.

Önskar FC alla lycka och alla dess supportrar nya segrar och framgångar! Trollhättan ska ha ett elitlag i fotboll, punkt slut. Det är bra för alla och Allsvenskan borde vara ett mål för alla spelare i Trollhättan att sträva efter.

#14