Ali Mohammadian

Säsongen 2011

Börjar bli dags att summera säsongen som varit. Det blev ingen återkomst till Superettan, tyvärr!

Vi kan väl backa tillbaka bandet till början och börja därifrån tycker jag.

En bra försäsong där vi började nöta in ett nytt spel och där vi visade upp ett bra spel men där motståndet kanske inte var det tuffaste.

Vi gick in i säsongen med en positiv känsla, men den positiva känslan försvann nästan direkt efter två raka nederlag i upptakten på serien mot Sleipner och mot Bunkeflo.

Men emellan hann vi slå ut Degerfors som legat i toppen hela året i Superettan och nosat på en allsvensk kvalplats, så det visar ju att vi har en hög kapacitet.

Sedan blev det fyra raka segrar mot i följande ordning: Husqvarna, Skövde, Motala och Lund.

Från dessa matcher kommer jag bäst ihåg Josefs härliga avgörande på slutet mot Skövde och det kraftiga ovädret som drog in över oss när vi spelade mot Lund.

Här kände vi verkligen att vi var på gång!

Men så förlorade vi en tuff match mot Sylvia och så började deras segertåg som kanske leder dem hela vägen till Superettan, om inte ÖIS luggar dem på det i sista omgången.

I omgången efteråt blev det förlust igen mot Rosengård borta, ganska klart med 5-2 och där deras mittback fick Beckham-hybris och drog in två frisparkar.

Sedan mötte vi vårt favoritlag som jag ännu inte varit med att förlora mot i seriesammanhang, lirarnas lag ÖIS.

Det blev en klar 3-0, men det var ingen överkörning så som siffrorna kanske säger, utan det var en tuff match där vi lyckades förvalta våra chanser.

Norrby borta var en sjukt fin seger, men sedan kom början på det som skulle förstöra vår säsong lite, så är min känsla i alla fall.

Vi tappade en klar 2-0-ledning till 2-2 mot Kristiansstad för att sedan förlora med 4-2 borta mot Varberg. Här kändes det väldigt tungt plötsligt men vi hade två derbyfighter mot Oddevold. Men tyvärr så tappade vi även här en 2-0-ledning och sedan tappade vi en stabil 1-0-ledning på hemmaplan mot dem så summa kardemumma blev en poäng av sex möjliga, vilket inte alls kändes bra! Kändes rent för jävligt om jag ska vara ärlig!!!!!!!!!

Sedan blev det storförlust efter att vi återigen tappat en ledning. Vi är nog Sveriges bästa lag på att tappa en ledning i år.

Men sedan fick vi till två segrar igen innan vi mötte ÖIS borta och direkt kändes det som att alla i laget tänkte: Yes, dem har vi ju det lätt mot och dem kan vi vinna över. Så det kändes som att vi skulle åka in till stora stan och sno med oss poängen, men det blev bara en poäng i en tuff och bra match. Men det kändes som vi hade chansen att vinna matchen, men slarvade lite i sista avgörande momenten.

Vi lyckades slå Lund hemma i omgången efter, men sedan så har vi varierat kraftigt i våra prestationer och hade en period på fem matcher där vi inte lyckades vinna och sjönk djupare och djupare i tabellen så man började höra snacket: FCT kan ju åka ut serien om det vill sig illa.

Men med en underbar kämpaseger mot Bunkeflo så såg vi i alla fall till att sätta stopp för det snacket och ge oss alla chansen att andas ut och åka till Sleipner och spela men match utan kniven mot strupen.

Sedan så får jag gratulera Juniorlaget för deras Seger i DM-finalen! Ett bra avslut på en tuff säsong för dem. Flera spelare jag vill plussa för. Alla har vi ju favoriter hehe.

Men en spelare som Alen mittback har imponerat när han tränat med oss, son till IFK legenden Smajl Kasumovic (har aldrig sett en bättre vänsterfot och kommer aldrig göra det!) Oskar Ehner är nästa spelare i mina ögon att få sitt genombrott, han är som Agon när han kom, ge kille bollen och han gör alltid något bra med den, underbart!

Pontus, lill-Anton, Gurra, Helden, Hampus, Amar med flera har alla varit duktiga när de tränat med oss. Ta steget nu grabbar och våga ta för er och bli seniorspelare!

Många tror att när man är en talang så löser sig det mesta, men det krävs lika mycket jobb för att ta steget till seniorfotbollen anser jag.

Jag har säkert glömt nämna någon i juniorlaget, men det får de ta, plus att jag slår de flesta på FIFA så de har inte så mycket att komma med haha:P

Den som vill ha en match i antingen Wordfeud addar mig på Dr Ali baba och på FIFA12 blir det Alfiieee som gäller!

Nee nu fick jag dåligt samvete för jag inte nämnde några fler i juniorlaget men jag får väl nämna Kronogårdsmaffian med Milan i spetsen, Marco, Addo, Anel, Shabo, Kenan, Walid, Blerim och pizzabagarn Khalil. Nu har ni fått tillräckligt med luft så nu får ni köra hårt i vinter så ni vinner lite fler matcher nästa säsong:P