Gabriel Bridholm

Äntligen drar det igång!

Efter flera månader av uppladdning och försäsongsträning är det nu äntligen dags att dra igång serien! Idag gästas vi av kisarna från söder. Ett lag som är av expertisen tippat att ta hem guldet. Jag hoppas och tror att vi kan skapa stora problem för detta Hammarby, som kommer att möta på ett krigande IFK!

Gårdagens sista träning var väldigt avslappnad, och vi tränande in de sista tekniska detaljerna inför dagens match. Känslan av att något häftigt var på gång infann sig hos de flesta av killarna i laget. Värt att notera inne från omklädningsrummet var att vi fått två nyrakade bröst! Ja ni läste faktiskt rätt. Mikael Olsson och Robin Lundqvist visade stolta upp sina nyrakade bringor.

Bara oljan saknades för att göra denna upplevelse extra skrämmande! Tyvärr fick jag ingen bild på detta. Men ni tjejer där ute, den som väntar på något gott………

Ni som brukar gå på bandy kommer i år att märka att allt inte kommer vara som vanligt. Här kommer några nya detaljer ni snabbt kommer att lägga märke till:

  • Domarna kommer i år åka runt i ny dräkt. Känns lite disco över dem om jag skall vara ärlig.
  • Finalen kommer i år att spelas på den nya nationalarenan i Stockholm, istället för klassiska studenternas i Uppsala. Så vad ni än gör, boka inte hotell i Uppsala i mars!
  • Hörnslagaren får i år assist om det blir mål på en hörna. Ni skulle sett den första träningen då vi skulle träna hörnor. Alla ville lägga in hörnor, till slut var det ingen som ville skjuta!

Detta är bara några av de detaljer som har ändrats. Troligtvis kommer ni lägga märke till några till när ni är på plats.

Nu uppmanar jag alla i närområdet att ikväll komma och stötta oss i vår borg, Arena Vänersborg. Ju mer ni är på läktaren och stöttar oss, desto mer taggade kommer vi att vara där nere på isen!

Måste även passa på att tack för det varma välkomnandet från min handbollsbloggande kollega här på Sveriges Radio Väst. Får även passa på att önska er ett stort lycka till inför kommande säsong!

Nu ska jag ladda på de sista timmarna inför matchen ikväll. Klockan 19.00 ses vi i Arena Vänersborg!

Öka takten sista kvarten, I F K!!!

// Gabbe

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".