Gabriel Bridholm

Bara att ladda om batterierna

Får be om ursäkt att jag nu inte skrivit på några dagar. Har haft en helt ledig helg från bandy, vilket är väldigt uppskattat emellanåt. Skönt att få koppla bort bandyn ibland och få tid med nära och kära!

Som bekant blev det förlust borta mot Edsbyn i fredags. Edsbyn vann tillslut rättvist, men resultatet 8-3 speglade inte matchbilden. Vi skapade en rad chanser utan att lyckas få dit bollen. Skäms forwards! Bakåt släppte vi även in en del enkla mål. Skäms försvaret! Själv var jag felfri såklart! Nej då! Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Vi tar med oss det som var mindre bra i matchen och jobbar vidare med detta på våra träningar.

Apropå träningarna, har vi alltid fyra, fem, äldre män på läktaren som granskar oss noga. Har hela tiden undrat vilka dessa herrar är. Om det är någon som har en aning får ni gärna kommentera! En av herrarna vet jag vem det är. Han är far till vår lagkapten Henrik Eriksson. Lite coolt att ha en farsa som inte missat en enda träning under grabbens karriär. Ska även tilläggas att Henrik passerat 30-strecket! Slå det om ni kan! Snacka om intresserade föräldrar!

På onsdag är det dags för match igen. Västerås SK gästar oss i Borgen vid Vänern (Arena Vänersborg). Blir en häftig match, då Västerås just nu är i en grym form! Eftersom det blev en ordentlig torsk senaste matchen, vore det konstigt om vi inte kom rejält revanschsugna till morgondagens match.

Kul att serien verkar bli riktigt jämn denna säsong. Tippade bottenlag slår tippade bottenlag och nya spelare man inte hört så mycket om tidigare visar framfötterna ordentligt. Bra för bandysporten med lite nytt!

Kan inte låta bli att kommentera Villa-Lidköpings inledning på denna säsong. Eftersom jag själv är född och uppvuxen i Lidköping, vet jag hur människorna där lever kring bandyn. När det går bra så är det SM-Guld och klackarna i taket. När det däremot går emot så gnälls det som bara den och spelarna är inte vatten värda.

Dock finns det två gudar Lidköpingspubliken dyrkar till fullo, detta är Daniel Andersson och Johan Esplund! Dessa två grabbar, som jag respekterar både på och utanför isen, skulle kunna kräva vad de vill inom Lidköpings kommuns gränser! Att kommunalrådet till och med skulle kunna erbjuda dem boende i rådhuset på torget i Lidköping, är heller ingen omöjlighet.

När Lidköpingslaget nu inlett säsongen med en poäng på fyra matcher, inväntar jag med spänning invånarnas reaktioner! Mina gissningar är att det antingen kommer vara fel på tränarna, eller så ska de ha hem Johan Esplund från Ryssland. (Han är utlånad till ryska Zorkij)

Nu skall jag strax bege mig till vår träning. I dag tränar vi redan klockan 16.00. Är riktigt skönt då vi får en kväll i veckan som man kan vara hemma på. Kan rekommendera matchen mellan Hammarby-Sandviken som sänds på TV4Sport. Den skall i alla fall jag se!

Må gott, och ta hand om varandra! /Gabbe

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".