Gabriel Bridholm

VM klart!

Idag kom beskedet att Vänersborg är med och slåss om att få arrangera VM i bandy nästa säsong. Stort enligt en bandyälskare som jag!

Vänersborg har gjort det tidigare och lyckats bra. Nu ryktas det även om att göra VM till tidernas bästa. Kanske inte är så svårt i sporten bandy, som inte är så stor. Men för Vänersborgs del som stad är detta en stor chans att vända alla de negativa tongångarna vad gäller arena m.m. till något positivt! Jag uppmanar nu hela regionen att stå upp och våga vilja vara med och visa upp sig kring ett sådant evenemang. Detta måste ju vara företagens dröm att få synas i vid sådana här tillfällen.

Men ännu är som sagt ingenting klart, men Vänersborg ligger som sagt i ”pole position” som det så vackert heter på Formel 1 språk.

Imorgon spelar vi återigen en ödesmatch, då mot SIRIUS. Har ju som bekant inte gått så bra för oss de senaste omgångarna. Men någon gång ska trenden brytas, och imorgon är det dags, det har jag bestämt! Med all säkerhet kommer ”Alexander den lille” finnas med i SIRIUS trupp imorgon. För er som följt oss under säsongen, så vet ni att det var Alexander som fick lämna IFK i augusti månad i år. Ska bli kul att träffa på den lille igen. Man får sig alltid ett gott skratt i hans omgivning! Men imorgon skall han få gråta krokodiltårar hela vägen ”hem” tillbaka till Uppsala. Tänk på hur jag betonade ”hem”. Innerst inne så vet jag att Vänersborg alltid är och kommer förbli hem för Alexander.

För er som inte har något att göra ikväll så visas bandy på TV4 Sport. Broberg/Söderhamn tar emot Kalix i en troligtvis ganska jämn match. För er som inte visste så har Kalix nästan spelare till ett helt lag i andra klubbar. Skulle dessa spelare flytta hem igen, blir det svårslagna. Kanske är tur att de håller sig där de är nu!

Nu är det dags för en ny träning. Jag snörar på mig skridskorna och säger på återseende!

/ Gabbe

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista