1 av 3
Sandra Hansson från Uddevalla spurtade hem segern i Alliansloppet. FOTO: Simon Löfving
2 av 3
Anders Aukland vann Alliansloppet för andra året i rad och gjorde det i överlägsen stil. FOTO: Simon Löfving
3 av 3
Robin Bryntesson körde 100 mil på rullskidor för att ställa upp i Alliansloppet. I själva tävlingen hade han lite otur och tappade skidan, men han tog vara på den lilla pausen på bästa sätt genom att elda igång publiken. FOTO: Simon Löfving

Sandra Hansson vann Alliansloppet

1:58 min

Precis som förra året korsade Sandra Hansson från Uddevalla mållinjen först av alla när Alliansloppet i Trollhättan avgjordes i lördags. På herrsidan var det också fjolårsvinnaren Anders Aukland som tog hem segern även i år. 

Förra året plockade Sandra Hansson hem segern i Alliansloppet tämligen enkelt, men i år blev det desto tätare. På upploppet utkämpande Uddevallaåkaren en stenhård kamp mot landslagsmeriterade sprintspecialisten Ida Ingemarsdotter. Men efter en imponerade spurtavslutning korsade Sandra Hansson mållinjen på tiden 1.53.38, vilket bara var en sekund före tvåan Ida Ingemarsdotter.

- Jag fick med mig tjejerna och jag förstod att det skulle bli en spurt. Det var roligt med en hård duell, säger Sandra Hansson.

På herrsidan var det norrmännen som dominerade och de fem främsta placeringarna blev rödblåa. Fjolårsvinnaren Anders Aukland låg hela tiden i tätet och på det sista varvet la han in en extra växel och då orkade ingen annan följa med 41-åringen. I mål var han hela 54 sekunder före landsmannen Simen Oestensen på tiden 1.41.21.

- När det är en såhär flack bana är det viktigt att få en lucka. Jag försökte rycka flera gånger och på slutet fick jag en lucka och då var det bara att köra på, säger Anders Aukland.

Gabriel Thorn från Bengtsfors fick det tungt på andra varvet när han tappade klungan framför sig och fick köra på egen hand. Men efter ett starkt sistavarv rullade han in på en 54:e plats på tiden 1.53.37. Och efter loppet var han relativt nöjd med sin insats.

- Jag försökte hänga med så gott jag kunde, men det gick väl sådär. Man lär sig lite inför nästa år i alla fall, säger Gabriel Thorn.

SIMON LÖFVING
simon.lofving@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista