Malin Rimfors
Malin Rimfors.

Malin Rimfors, reporter och referent

Malin Rimfors jobbar för Radiosporten i Malmö.

Karriär i korthet:

– Skrivande sportjournalist i drygt tio år på olika dagstidningar som Skånska Dagbladet, Kvällsposten och Nerikes Allehanda. Jobbat inom Sveriges Radio i totalt sex år i olika positioner såsom Österlenreporter, sportansvarig på P4 Malmöhus och P4 Kristianstad och programledare.

Varför jobbar du på Radiosporten?

– Därför att det är den gyllene mixen av att få sitta på arenor och se toppidrott samtidigt som jag kan bedriva agendasättande journalistik inom den bredare sportvärlden. Att i ena stunden förmedla känslor och dramatik i direktsänd radio och i den andra kunna skildra sambanden mellan samhället i stort och sportvärlden.

Vad hade du gjort om du inte arbetat med sportjournalistik?

– Då hade jag nog grävt vidare som kommunreporter eller kanske provat på lärarjobbet.

Egna idrottsmeriter?

– En fotbollskarriär som jag fåfängt kämpar för att hålla liv i än i dag genom mycket sporadiska träningar i damlag på Österlen. Den peakade tidigt 00-tal när jag spelade i division 2 östra Svealand och sedan flyttade till Kalmar och började träna i IFK Kalmar i division 1. Sen tog studentlivet över och fotbollskarriären dalade.

– Har även placerat mig som nummer 13 i D13B-klassen på O-ringen under 90-talet och haft en framträdande roll som speaker på flera svenska mästerskap i grässlalom.

Vad gör du på fritiden?

– Lever småbarnsliv på den skånska landsbygden vilket innebär dagishämtningar, skjutsningar på diverse cuper, pizzabakning i trädgården och renovering av jättestort hus.

Beskriv dig själv med tre ord.

– En disträ och glad tävlingsmänniska.

Bästa idrottsminne?

– Stunder då min familj samlas runt en idrottshändelse och förundras, njuter eller skäller tillsammans.

Sämsta idrottsminne?

– Straffläggningen i kvartsfinalen i Gothia cup som slutade med att tårar rann nedför ett grusigt ansikte efter att jag missat en straff och kastat mig på mage på den grusiga planen i Göteborg. Vi åkte ur.

Varför ska man lyssna på Radiosporten?

– Därför att det är den perfekt paketerade sportkvällen som du får serverad medan du själv kan köra bil, klippa gräset eller pilla naveln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".