Om programmet

Programmet sänder inte längre.

Vem är mördaren och vilken är romanen?

Detektiverna i P1 är ett kriminalromantiskt underhållningsprogram i åtta avsnitt. En litterär variant av Cluedo i radioform.

Programmen baseras på åtta klassiska detektivromaner. Författarna är genrebildare. Romanen skrivs dock om till korta radioinslag. Mordgåtan är densamma, men tid, rum och karaktärernas namn har bytts ut.

Två tävlande ska med hjälp av ledtrådar från inslagen lista ut: Vem är mördaren i veckans mordgåta? Vilken klassisk roman har mordgåtan hämtats från? Vem har skrivit romanen? Och vad heter originaldetektiven? Sammanlagt kan de tävlande få vardera 4 poäng.

-    Detektivromanerna har en särskild plats både i litteraturhistorien och i våra hjärtan. I Detektiverna i P1 får man grotta ner sig ordentligt i genren och ta reda på om det verkligen var butlern som gjorde det, säger programledaren Jessika Gedin.

Bland de tävlande gästerna hörs bland andra Mark Levengood, Ulf Adelsohn, Helena von Zweibergk, Björn Eriksson, Kerstin Brunnberg, Patrik Arve, Claes Borgström och Annina Rabe.

Programledare är Jessika Gedin.

Detektiverna i P1 produceras av produktionsbolaget Filt.

Programmet görs av produktionsbolaget Filt.