Bronwen Currie, marinbiolog från Namibia, vid poolkanten med Vetenskapsradions Lena Nordlund. Foto: Sveriges radio

"Alldeles matt av allt som pågår samtidigt"

3:44 min

Lena Nordlund, har precis kommit hem från den stora Vetenskapskonferensen AAAS, som hålls varje år av det amerikanska vetenskapsfrämjandet.

Två av de personer som Lena Nordlund träffade var skådespelaren Alan Alda och Bronwen Currie, marinbiolog från Namibia. Den senare träffade hon vid poolkanten på hotellet för att prata om bl a gruvdrift på havsbotten.

Skådespelaren Alan Alda har i över tio år varit programledare i tv-programmet, Scientific American Frontiers, ch är numera gästprofessor i vetenskapkommunikation vid ett universitet i New York, vid the Alan Alda Center for Communicating Science. Han brinner för att få forskare att bli begripliga och intressanta, och tycker också att de har ett ansvar att nå ut, men inte alltid lyckas.

Centret ordnar kurser för forskare och dessutom ordnar de för tredje året en tävling - "förklara vetenskap för en elvaåring".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista