Jesus - Hollywoods nya kassako

P1 fredag 17/11 15.03 med repris lördag 18/11 17.00

Ny världsomspännande värderingsstudie visar att ökad välfärd inte längre innebär ett minskat andligt sökande. Vilka slutsatser ska politiker och religiösa företrädare dra av undersökningen?

Möt också palestinskan Maha Abu-Dayyed Shamas, som jobbar med att skydda kvinnor från våld i ett samhälle där patriarkalt och värdekonservativt förtryck frodas i skuggan av konflikten med Israel.

Kristen film har blivit en ny kassako för Hollywood. Hör om julens storfilm - Vägen till Betlehem - om Jesu födelse.

I kvartsamtalet dokumentärfilmaren Tom Alandh, än en gång nominerad till stora journalistpriset. På söndag visas Blott en afton bor jag här, en film om sångaren Einar Ekberg och Mattias Agnesund, som trots en förlamande muskelsjukdom skrivet biografin om pingströrelsens största sångare någonsin.

Och vi fortsätter med vår ateistserie genom att ta oss till Ryssland och möta Vladimir som gjort resan från studier i vetenskaplig ateism till rysk ortodoxa kyrkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".