Uiguriska kvinnor i Kashgar

Kinas muslimska uigurer allt mer utsatta

P1 fredag 15/12 15.03 med repris lördag 16/12 17.00

Italien arbetar som ett av de sista länderna i Europa på en partnerskapslagstiftning, något som har fått Vatikanen att reagera. Känslorna svallar och påven är besviken över att det är kristdemokraterna som står bakom förslaget. Ännu en gång blandar sig påven i italiensk inrikespolitik. Vilka blir konsekvenserna den här gången?

Ny FN-rapport om tillståndet i arabvärlden, med fokus på kvinnans ställning. Ojämlikheten pekas ut som ett hinder för utveckling, men orsaken står inte att finna i islam. Hör en av rapportens huvudförfattare, palstinskan Isla Jad, om hinder och möjligheter för arabvärldens kvinnor.

Reportage från Xinjangprovinsen i Kina, där landets muslimska uigurer förberder sig för pilgrimsfärden till Mecka. Befolkningen lever under hård kontroll från myndigheterna och religionen får allt större betydelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".