Somalias islamister på flykt

P1 fredag 12/1 15.03 med repris lördag 13/1 17.00

Under ett halvår skapade de islamiska domstolarna lag och ordning i det av klanstrider hårt härjade Mogadishu. Vad var det som gjorde att stridigheterna minskade? Vilken sorts islam stödde sig domstolarna på och varifrån kom stödet?
Vad händer nu med Somalias islamister efter att etiopiska styrkor återinsatt övergångsregeringen i landet och amerikanarna bombar södra Somalia på jakt efter al-Qaida ledare?

Djup spricka i det katolska Polen efter det att den tilltänkta ärkebiskopen i Warsawa tvingades avstå sitt ämbete efter anklagelser om samröre med den kommunistiska säkerhetspolisen. Hur villig är den katolska kyrkan i Polen att ta itu med sitt förflutna?

En av det gångna årets stora händelser var striden kring Muhammed-karikatyrerna i Danmark. Möt imamen Abdul Wahid Pedersen, en av dem som stod i centrum när det stormade som mest. Nu kommer boken om hans liv ut i Danmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".