Billigare preventivmedel till Brasiliens fattiga

P1 fredag 1.6 15.05 med repris lördag 2.6 17.00

Bara några veckor efter påvens besök i Latinamerika, när han bestämt tog avstånd från aborter och preventivmedel beslutar sej Brasiliens katolske president för att subventionera preventivmedel för dom fattiga. Kommer de ansträngda relationerna mellan Vatikanen och landet med flest katoliker i världen att bli ännu kyligare?

Kyrkliga skolavslutningar fortsätter att väcka debatt. En del menar att dom tillhör det svenska kulturarvet medan andra menar att skolelever inte ska påprackas kristendom. Även inom kyrkan går åsikterna isär. Hur mycket ska kyrkan kompromissa med sitt budskap för att inte utestänga elever med annan tro?

Vissa muslimer menar att hennes sång strider mot religionen. Själv menar hon att hon sjunger på grund av sin övertygelse. Hör en av den muslimska mystikens, sufismens, mest kända sångerskor, Abida Parveen tala om sufismen. Vad säger hon till dom som säger att hon syndar?

Sju vilsna existenser och andliga sökare möts i en charmig scoutgård som passerat bäst före datum. Det är ramen för Katarina Mazettis nya bok ” Mitt himmelska kramdjur”. Hör henne i kvartsamtalet om bokens utgångspunkter och om vad som kan hända när man ger sig ut på religiös safari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".