Människor och tro 27 juli

Konflikten i Pakistan blir alltmer akut. Efter att president Pervez Musharraf lät storma Röda Moskén, som ockuperats av islamister, avlöser hämndaktionerna varandra. Fredsavtalet som Musharraf för tio månader sedan slöt med de talibanvänliga klanledarna i norr har brutits. Nu står presidenten inför sin hitintills allvarligaste kris och USA hotar att gå in i landet om regimen tappar kontrollen över situationen.

Vad är det som lockar människor att gå med i Jehovas vittnen? Hur är det att vara med i en rörelse som av många anses vara en sluten sekt? Och varför vill vissa medlemmar ta sig ur? Pernilla Liedgren Dobronravoff har i sin avhandling ”Att bli, att vara och att ha varit - om ingångar i och utgångar ur Jehovas vittnen i Sverige” försökt besvara just dessa frågor. Människor och tros Arash Mokhtari har träffat henne.

I Utrikeskrönikan handlar det om hur Harry Potter ska få ungdomar i England intresserade av Engelska kyrkan.

Programledare: Marie-Louise Kristola

Producent: Peter Sandberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista