Om sydkoereansk mission

Fredag 9 augusti 15.03 i P1, med repris lördag 10/8 17.00

Gisslandramat i Afghanistan fortsätter. Men vad gör att unga sydkoreanska missionärer ger sig ut på livsfarliga uppdrag och dessutom tar risken att ge Talibanerna argument för sin verksamhet? Reportage och samtal med Svenska Afghanistankommites ordförande Bengt Kristiansson.

I Tbilisi i Georgien lever muslimer, judar, ortodoxa kristna och protestanter sedan århundraden tillsammans i vad ledare för samfunden idag själva kallar en ”månghundraårig tolerans-tradition”. Till skillnad från i grannländerna Armenien och Aserbaijan och andra delar av Kaukasus, så har Georgien genom århundraden nästan helt förskonats från religiöst motiverat våld. Reportage från Georgien.

I veckans Kvartssamtal möter vi Hooman Anvari som just nu bygger upp ett nätverk för sekulära muslimer i Sverige.

I Utrikeskrönikan rapporterar Fredrik Wadström om storsatsningar på nya kyrkor i det forna Sovjet.

Shane Claiborne är en av grundarna till The simple way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Philadephia. På lördag talar han på Frizonsfestivalen utanför Örebro. Hör honom i Människor och tro.

Programledare Tithi Hahn

Producent Peter Sandberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista