Dekha Ibrahim Abdi

Freds- och konfliktlösning med Koranens hjälp

P1 fredag 7/12 15.05 med repris lördag 8/12 17.00

I veckan ska den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney tala ut om sin tro. Många republikanska väljare känner tveksamhet inför det faktum att Romney är mormon. Nu jämförs hans framträdande med det tal John F Kennedy höll i Texas 1960, där han lyckades avvärja tvivlen på att USA kunde ha en katolik som president.

På fredagkväll delas Right Livelihood-priset ut. Människor och tro har träffat en av årets pristagare, Dekha Ibrahim Abdi från Kenya. Hon jobbar med freds- och konfliktlösning i många länder. Med hjälp av Koranens budskap skapar hon möten mellan människor med olika religiösa och etniska bakgrunder på gräsrotsnivå.

Hör också reportage från Israel om hur den ortodoxa familjelagstiftningen skapar problem för kvinnor vid skilsmässa. Skilsmässa accepteras nämligen inom judendomen men bara på mannens villkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".