1 av 13
Ouro Pêtro är den främsta koloniala staden i Brasilien. Den egendomliga bergsformationen ligger 18 kilometer från staden och tjänade som landmärke för de första kolonisatörerna. Kyrkan heter Igreja de NS das Mercès e Perdões. UNESCO har förklarat Ouro Prêto en del av världsarvet.
2 av 13
Ouro Prêto i Brasiilen grundades 1698 av guldletare, och de koloniala kyrkorna och husen är intakta, liksom gatornas beläggning, som lades av afrikanska slavar. Gruvorna bemannades av slavar.
3 av 13
Klostret Sticna i Slovenien grundlades 1132 inom cisterciensorden och är det äldsta klostret i dagens Slovenien.
4 av 13
AL-Husseinmoskén i Kairo, den heligaste islamiska platsen i Egypten. Här tros huvudet av al-Hussein, barnbarn till profeten Muhammed, finnas. Moskéen är alltid öppen och mellan bönetiderna används den för vila och social samvaro. I nuvarande skick är den från 1870.
5 av 13
Bönesalen i moskén al-Azhar i Kairo. Vid al-Azhar finns Egyptens högsta andliga auktoritet. Den utgör också en censurmyndighet. Kopplingen till den politiska makten är uppenbar. al-Azhar grundades redan 970 e.Kr.
6 av 13
Porträtt av den koptisk munk och eremit Irenaeus. Han bor i klostret St Makarios i Wadi Natrun (Deir Makarios), ca 100 km nordväst om Kairo.
7 av 13
Ortodox Judisk vid Västra muren, Jerusalem
8 av 13
Bedjande judarna vid Västra muren i Jerusalem. Muren betraktas som en utomhussynagoga.
9 av 13
Tabor i Galileen, Israel. Detta är paltsen för Jesu förklaring (förvandling). (Matteus 17:1-9, Mark 9:2-8), det tillfället då man tror Jesus sågs av några av lärjungarna tala med profeterna Moses och Elias, då en röst från himlen förkunnade Jesus som "min utvalda son".
10 av 13
Kyrkan på platsen där Jesus tros ha hållit bergspredikan, där de välkända åtta saligpisningarna ingår. Kyrkan ägs av franciskanerna. I bakgrunden kan man se Galileiska sjön.
11 av 13
Jerusalem och Klippdomen sett från Oljeberget
12 av 13
Vy över Jerusalem från Oljeberget. I förgrunden Tempelberget (eller Haram ash-Sharif) med Al-Aqsa-moskén till vänster och Klippdomen med dess gyllene kupol.
13 av 13
Pelargång i cisterciensklostret Sticna (1132) i Slovenien.

Galleri 3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".