Hadi Mohammed, 7 år och Bilal Hassan, 11 år är två av medlemmarna i hjälporganisationen Offre Joies verksamhet i den libanesiska hamnstaden Tripolis fattiga muslimska slumkvarter. Foto: Lars Mogensen

Finns fler Knutby inom pingströrelsen?

P1 fredag 23/1 kl 15.03, repris lör. 24/1 17.00


Pingströrelsen består av självstyrande församlingar där de lokala ledarna kan få en oerhörd makt. Och det finns flera exempel på pingstkyrkor som splittrats på grund av en auktoritär ledning. Efter Knutbymordet höjs nu röster inom rörelsen som vill minska de lokala pastorernas makt. Men hur ska det gå till? Kanske är en stark ledning i själva verket nyckeln till framgång? Diskussion i Människor och tro där vi också besöker Libanon, ett land där kristna och muslimer fortfarande har svårt att leva tillsammans, trots att det gått 14 år sedan inbördeskriget tog slut. Fredsorganisationen Offrejoie arbetar framförallt med barnen för att hindra att religionshatet växer till igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".