Pingströrelsen i kris?

P1 fredag 21/5 15.03 med repris lördag 22/5 17.00

Inom pingströrelsen finns nu splittrade tankar om hur rörelsen ska vara organiserad. Vissa vill skapa ett övergripande samfund, med andra vill behålla det fria självständiga församlingssystemet. Vilken betydelse har organisationen för att förhindra avarter som Knutby? Och hur styrs pingstväckelsen i i resten av världen?

Samtidigt som pingströreslen, baptistsamfundet och svenska kyrkan tappar medlemmar så växer mormonkyrkan i Sverige. Från huvudsätet i Salt Lake City i USA skickas missionärer till Sverige. Men hur ska man se på denna kyrka är den öppen eller är det en sekt? Reportage från en svensk församling.

I Indien lever fortfarande kastsystemet starkt, och bland dom allra fattigaste finns dom oberörbara, eller daliterna som dom kallas. Dom är så många som mellan 200 och 300 miljoner. Daliter hävdar med emfas att ryktet om hinduismens tolerans är en myt som västerlandet låtit sig luras av. Till och med systemet med tempelprostituerade lever vidare. Hör reportage från Indien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista