Vilka är EDLs supportrar?

English Defence Leagues internetanhängare månge fler än aktiva medlemmar
4:22 min

Den brittiska tankesmedjan Demos som bland annat utför olika opinionsundersökningar har studerat stödet på nätet för EDL; English Defence League, en rörelse som gjort sig känd för sina gatumarscher och kampanjer med starka antimuslimska budskap. Demonstrationer som ofta lett till våldsamheter och skadegörelse.

Som mest har English Defence League samlat 3000 demonstranter men statsvetaren Jamie Bartlett räknar med att gruppen har runt 30 000 vänner på nätverket Facebook, Han betonar att det är viktigt att skilja på de som trycker på en gilla knapp och gör några inlägg på sidan och de som ägnar en lördag åt att demonstrera. Reporter Åsa Furuhagen.

Länk till Demos undersökning och på deras hemsida kommer det publiceras en större undersökning om stödet på nätet för andra europeiska populistiska partier, bland annat har man tittat på Sverigedemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".