1 av 8
Mat och religion i Indien. Foto: Malin Mendel Westberg
2 av 8
I många restauranger i Indien är det tydligt vilken religion ägaren tillhör. Foto: Malin Mendel Westberg
3 av 8
Fiskmarknad i Indien. Foto: Malin Mendel Westberg
4 av 8
Mat och religion i Indien. Foto Malin Mendel Westberg
5 av 8
Mänskliga möten på en restaurang i Bombay. Foto: Malin Mendel Westberg
6 av 8
Vegetarism är vanligt i Indien. Foto Malin Mendel Westberg
7 av 8
Mat och religion i Indien. Foto: Malin Mendel Westberg
8 av 8
Malin Mendel Westberg har skrivit boken "Bombay-take away"

Mat och religion i Indien

Malin Mendel Westberg berättar om mat och religion i Indien
16 min

Mat i Indien är mycket mer än vad som ligger på tallriken. Mat är kultur, politik och religion. SVTs medarbetare i Indien, Malin Mendel Westberg, berättar i sin rikt illustrerade reportagebok "Bombay - take away" om staden där allt händer och där lunchtallriken skvallrar om varifrån en person kommer, vilken religion den tillhör och dess sociala status. Men att avstå från mat är också en andlig tradition i Indien - kanske en inspiration för alla svenskar som fångats av den nya trenden med periodisk fasta?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".