Vad tror Svenska kyrkan på egentligen? Biskop Åke Bonnier och författaren Lena Andersson diskuterar frågan i Människor och tro. Foto: Leif R Jansson/TT och Tomas Oneborg/TT

Vad tror Svenska kyrkan på?

21 min

Svenska kyrkan får under 2014 en ny ärkebiskop. Medlemstappet väntas fortsätta. Den kritiserade strukturomvandlingen med storpastorat genomförs och identitetsdebatten pågår. Men var står Svenska kyrkan teologiskt?

Människor och tro kommer under året att återkomma till Svenska kyrkans utmaningar och börjar med teologin. Efter utfrågningen av ärkebiskopskandidaterna i höstas väcktes debatten på nytt. Vad tror egentligen Svenska kyrkan på?

Debatt mellan författaren Lena Andersson, som myntade begreppet dunbolsterteologi i en kritisk debattartikel om substanslösa påståenden som inte kan granskas och ifrågasättas och Åke Bonnier, biskop i Skara stift och reportage från en kurs i kristen tro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista