1 av 2
Stefan Holm är tveksam till om förbudet behövs. Foto: Johanna Rudbäck/Sveriges Radio
2 av 2
Gizela Ahlgren-Bloom är en av de idrottare som nu hoppas på en plats i den svenska OS-truppen i Sotji. Foto: Johanna Rudbäck/Sveriges Radio

OS-förbud mot religiös propaganda

17 min

De svenska idrottarna som ska till OS i Sotji får skriva avtal där de lovar att följa OS stadgar om att inte sprida politisk eller religiös propaganda.

Efter sommarens debatt om höjdhopparen Emma Green Tregaros regnbågsmålade naglar och politisk propaganda, undersöker Människor och tro hur man i OS-sammanhang definierar religiös propaganda? Bedöms politiska ställningstaganden annorlunda än religiös manifestation och var går gränsen?

Hör ett reportage med OS-guldmedaljören Stefan Holm, som nu sitter i Internationella olympiska kommittén och hockeyspelaren Gizela Ahlgren-Bloom som hoppas på en plats i OS-truppen. Desstom studiosamtal med Björn Folin, Sveriges Olympiska kommitté, Johan Esk, Dagens Nyheter och Mattias Ottestig, generalsekreterare i ungdomsförbundet Kristen Idrottskontakt.

Hör ett reportage med OS-guldmedaljören Stefan Holm, som nu sitter i internationella olympiska kommittén som tagit fram OS-stadgarna, och hockeyspelaren Gizela Ahlgren-Bloom som hoppas på en plats i OS-truppen. I programmet sänder vi även ett samtal mellan Björn Folin från Sveriges Olympiska kommitté och Johan Esk från Dagens Nyheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista