Kristina Ljungros, RFSU, Helena D'Arcy, Respekt, Kristina Söderlind Rutberg, överläkare och ledamot av Läkaresällskapets etikdelegation
1 av 2
Kristina Ljungros, Helena D'Arcy och Kristina Söderlind Rutberg.
Barnmorskan Ellinor Grimmark
2 av 2
Barnmorskan Ellinor Grimmark nekades jobb eftersom hon inte vill utföra abort och hennes fall har lett till en debatt om samvetsfrihet och aborträtt. Foto: Jalal Lalouni/Sveriges Radio
#samvetsfrihet

Ska vi ha samvetsfrihet i Sverige?

Ska man få vara barnmorska fast man inte vill medverka vid abort? Frågan om samvetsfrihet, laglig rätt att neka en arbetsuppgift som strider mot ens övertygelse, har debatterats bland politiker och opinionsbildare efter ett förslag från KD i Kronobergs landsting.

Ska vi ha samvetsfrihet i Sverige eller skulle det urholka aborträtten? Ring och var med i Människor och tro. Dela med dig av dina erfarenheter och synpunkter eller ställ en frågor till programmets panel: Kristina Ljungros, ordförande RFSU, Helena D'Arcy, katolska organisationen Respekt och Kristina Söderlind Rutberg, överläkare och ledamot av Läkaresällskapets Etikdelegation.

Telefonslussen öppnar torsdag 11 december klockan 13 och nås på 08-24 15 00.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".