''Younes'' (i mitten), en av hundratals belgiska jihadister, är nu dömd för att ha begått terrorhandlingar i Syrien. Foto: Virginia Mayo/TT
''Younes'', i mitten, en av hundratals belgiska jihadister är nu dömd för att ha begått terrorhandlingar i Syrien. Foto: Virginia Mayo/TT

Belgiens jihadistföräldrar agerar mot rekrytering

"Vi mammor vill inte att det här fortsätter"
6:29 min

I Belgien har föräldrar till barn som åkt till Syrien bildat en grupp och arbetar aktivt för att stoppa unga från att bli jihadister.

– Barn och ungdomar måste informeras om problemet med radikalism, säger Chantal Lebron, talesperson för Collectif des parents concernés, en stödgrupp för familjer vars barn åkt till Syrien.

Chantal Lebrons son har åkt till Syrien och nu vill hon och andra drabbade föräldrar stopp rekryteringen av Syrien-krigare. Människor och tros reporter Alexandra Sandels har träffat henne och ''Nadja'' vars tre söner åkt till Syrien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".