Jennie Sjöström o David Berjlund
1 av 2
Jennie Sjöström, förlagschef på Libris, och David Berjlund, frilansjournalist, diskuterar läget för hbtq-frågan i frikyrkligheten. Foto: Brita Häll/SR
Anton Lundholm Foto Emil Salmaso
2 av 2
Anton Lundholm Foto Emil Salmaso Foto: Emil Salmaso/SR

De vill ha att frikyrkan ska prata om homosexualitet

Öppnare attityd till homosexuella i frikyrkan?
15 min

Frikyrkorna behöver öppna för mer samtal om homosexualitet. Det tycker Libris förlagschef Jennie Sjöström och frilansjournalisten David Berjlund, gäster i Människor och tro.

I programmet även ett reportage med Anton Lundholm, aktuell med självbiografin "Välkommen in i min garderob". Boken handlar om kampen för att bli kvitt de starka känslorna för andra män och hur han slutligen försonades med sin homosexualitet. Det berättar han för Människor och tros reporter Emil Salmaso.

I många år har det funnits en stor spännvidd i frikyrkan - både mellan olika samfund och inom varje samfund - när det gäller inställningen till samkönade relationer. En lägesrapport ges i programmet av Libris förlagschef Jennie Sjöström och David Berjlund, journalist som brukar tala om tro och hbtq med skolungdomar och andra grupper. Programledare Tithi Hahn intervjuar dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".