Kristna irakier på flykt

P1 fredag 9/12 kl 15.03. Repris lördag 10/12 kl 17.00

Kristna lever farligt i våldets Irak. Många lämnar sina hem och flyr till norra Irak eller utomlands. Hur ser den kristna minoritetens möjligheter ut i ett framtida Irak? Reportage och samtal.

Den globala ägghandeln och etiken. Den embryonala stamcellsforskningen handlar om liv och död. Går det att finna en global etik för handeln med stamceller och forskningsresultat?

Politisk islam går framåt i Egypten. Det muslimska brödraskapet väntas få allt större inflytande efter valet i Egypten. Hur kan och vill de utnyttja sin nyvunna starka ställning i parlamentet?

Disney kryper till korset. Fram tills nyligen bojkottades filmbolaget Disney av flera stora kristna organisationer i USA. Inför lanseringen av filmen Narnia, baserad på CS Lewis klassiska barnböcker, samarbetar nu samma grupper med Disney för att få den kristna publiken till bio-salongen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".