Vem vill bli ny ärkebiskop?

P1 fredag 20/1 15.03 med repris lördag 21/1 17.00

Nästa vecka börjar valprocessen för att hitta en ny ärkebiskop i Svenska kyrkan. Många förhandstippade kandidater har hoppat av och bland de som finns kvar lyser kvinnorna med sin frånvaro. Hur stor betydelse för Svenska kyrkan har valet av ny ärkebiskop? Vilka egenskaper krävs? Är Svenska kyrkan mogen för en kvinnlig ärkebiskop?

I Italien har striden om huruvida Jesus existerat eller inte blivit ett rättsfall. Hör ateisten som kräver att prästen ska bevisa att Jesus har levt och om bakgrunden till denna kontroversiella strid.

Möt också kanadensiskan Homa Arjomand som är på Sverigebesök för att tala om vikten av att inte låta religionen ta sig in i lagstiftningen. Och hör om hennes kampanj för att stoppa sharialagar i Kanada.

I kvartsamtalet hörs denna vecka prästen Annika Borg, känd för P1 lyssnarna från ”Tankar för dagen”. Nu är hon aktuell med boken ”Det är ingen fara, du är människa”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".