Svenska kyrkan i förändring

P1 15.03 3/2 med repris lördag 4/2 17.00 i P1

Mormor buddist, mamma tror på vetenskapen och dottern i familjen har blivit kristen. På bara några decennier har livet i Kina förändrats lika mycket som på kanske hundra år i Sverige. Under tiden har olika - och ibland motstridiga - tankemönster präglat människors liv. Hör tre generationer med tre olika livsåskådningar i Människor och tro med anledning av P1:s asiensatsning.

I nästa vecka är det provval till ny ärkebiskop. Nu när Svenska kyrkan själv får välja, letar man efter intern brobyggare, teologisk profil eller ärkebiskop för TV-soffan? Kan tidigare ärkebiskopsval ge oss några förhandstips?

I Svenska Kyrkan får de inte bli präster, men i Missionsprovinsen tas de emot med öppna armar. Hur ser kvinnoprästmotståndarna på sin framtid i och utanför Svenska Kyrkan. Hör de nyvigda unga prästerna som längtar efter en ny Schartauansk väckelse i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".