Kan munkdräkten skydda Röda Khmerer från åtal för folkmord?

P1 fredag 7/7 15.03 med repris lördag 8/7 kl 17.00. 

I veckan inleddes arbetet i den tribunal som ska döma tidigare ledare för Röda Khmererna i Kambodja. Först nästan 30 år efter massakrerna kommer tribunalen i gång, men vad kan den åstadkomma? Idag är de flesta av de forna ledarna fromma buddhister. En del har till och med blivit munkar och eftersom kambodjanska munkar inte så lätt kan ställas inför rätta finns misstanken att de ansvariga för massakrerna gömmer sig bakom munkdräkten.

Ett år har gått sen bomberna i Londons tunnelbana då drygt 50 människor förlorade livet. Under året har det muslimska samfundet utsatts för granskning och debatt. Hur är det att leva som muslim i Storbrittanien idag?

Håller Somalia på att bli ett nytt Afghanistan? Det rapporteras om tvångsklippning av långhåriga, om kvinnor som tvingas täcka ansiktet och i onsdags uppges två personer ha skjutits ihjäl då milisen stängde en biograf som visade VM-semifinalen i fotboll.

Hans far var präst men själv säger han sig vara så nära ateist man kan vara. Vänsterpartiets ledare Lars Ohly är först ut i Människor och Tros partiledarserie. Möt honom i ett samtal om Gud, familjen och religionsfrihet. Hör honom dessutom berätta vilket som är hans favoritcitat i Bibeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".