Hur ser den typiske kristne ut?

P1 fredag 14/7 15.03 med repris lördag 15/7 kl 17.

Kristendomens tyngdpunkt har förskjutits från det rika nord till det fattiga syd. Enligt den amerikanske religionsprofessorn Philip Jenkins är den genomsnittlige kristne inte längre en vit europé utan en ung fattig kvinna i Nigeria eller kanske Brasilien.  Vad innebär det här för kristendomens självbild och framtid?

Konflikten mellan sunnimuslimer och shiamuslimer i Irak hårdnar och skördar nya dödsoffer nästan varje dag. Vad ligger bakom konflikten och vad är skillnaden mellan de två största riktningarna inom Islam? I Människor och Tro också samtal mellan företrädare för de båda riktningarna här i Sverige. Hur påverkar konflikten i Irak samarbetet och samtalet här i Sverige?

Dessutom fortsätter Människor och Tros partiledarserie, nu med kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund. Möt honom i ett samtal om pengar, tro och muslimska kristdemokrater. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".