Judarna i New York måltavla för missionskampanj

P1 fredag 21/7 15.03 med repris lördag 22/7 17.00

I New York pågår just nu en stor kampanj för att få judar att erkänna Jesus som Messias. Det är organisationen Jews for Jesus som genom annonskampanjer i tunnelbanan, reklam i tv och genom personliga möten försöker omvända stadens judiska befolkning. Människor och Tro har varit med under deras kampanj. Hör också religionshistorikern Christer Hedin om messiastanken i världsreligionerna.

Den våldsamma konflikten i Libanon mellan Israel och Hizbollahmilisen fortsätter. Hizbollah, ”Guds parti”,sägs vara en stat i staten. Men vad är Hizbollah för rörelsen? Hur ser dess rötter ut och vad vill man idag? Vi intervjuar Amal Saad-Ghorayeb, statsvetare i Libanon, som säger att Hizbollahs kidnappning av två israeliska soldater inte borde kommit som en överraskning för någon.

I intervjuserien med våra partiledare har turen kommit till Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand. Hör henne i ett samtal om religiösa friskolor, gud och naturen. Dessutom citerar hon partiprogrammet som om det vore en religiös urkund.