Unikt brev till påven från ledande muslimska lärda

P1 fredag 27/10 15.03 med repris lördag 28/10 17.00

Betydande diskriminering av Londons muslimer visar ny rapport. Muslimerna är den religiösa grupp som har den högsta andelen arbetslösa och är mest utsatt för religiöst motiverade brott. Londons borgmästare liknar den senaste tidens slöjdebatt vid nazitysklands demonisering av judar.

För första gången sedan Svenska kyrkan skildes från staten har en kvinna vunnit ett biskopsval. Hör den blivande biskopen i Lunds stift Antje Jackelén i ett samtal om naturvetenskap och teologi.

Reportage från Benin där muslimer, kristna och fetischdyrkare lever i fred och samverkan, och äktenskap över trosgränserna anses helt normalt.

I förra veckan kom ett unikt brev till påven från 38 muslimska lärda från alla islams tolkningsskolor. Det har inte tidigare hänt att islams samtliga rättsskolor har samlat sig till ett gemensamt uttalande. Vad står det i brevet och vad vill undertecknarna?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".