Anna Bubenkos blogg

Svenskan testas och dåliga syo?

0:51 min

Äntligen dags att ge sig ut på skolor och träffa elever! Den här morgonen ska jag till en liten, fristående gymnasieskola i närheten av redaktionen och vara med när en klass som började årskurs 1 i går gör diagnostiskt prov i svenska. Det är ju viktigt med svenskan! För en del är det självklart att man förstår i alla fall nästan alla orden, för andra inte. Förstår man inte, är det jättesvårt att hänga med i undervisningen.

Får se hur svårt eleverna på den här skolan tycker att det är. Hoppas bara att jag hittar rätt – det är många salar och korridorer att hålla reda på! Tänkte försöka hinna med ytterligare en skola senare i veckan som också ska låta sina elever gör diagnostiskt prov i svenska.

Har fått in en del tips sedan igår, bland annat om att man är missnöjd med syo: att de inte kan reglerna om meritvärden, intagningspoäng och annat som man vill ha hjälp med. Hur ska ungdomar få information egentligen om sina studier? Intressant fråga som jag gärna vill höra mer om!

På torsdag tänkte jag kolla läget på Munkhätteskolan. Om du går där och vill snacka med mig om hur du tycker att skolan är – hör av dig!

:-) Anna Bubenko