1 av 3
Snörikt i Strömbäck den 14 december 2010. Foto: Märet Öman/SR.
2 av 3
Snö vid Vindelälven. Foto: Donald Eriksson.
3 av 3
Vår? Hos Håkan Linerud syns inte vintern till, istället har rönnbärsträdet nya skott. Foto: Håkan Linerud.
Lördag 29 oktober

Hallå, var är snön?

Ingen snö i Hemavan
3:12 min

Det är redan mörkt och kallt, men snön har än så länge inte fått fäste i Västerbotten. Ifjol kom den första snön i mitten av oktober på de flesta håll i länet, men nu närmar vi oss november och än har ingen snö synts till hos morgongänget!

Det är ju dessutom höstlov och då kanske någon tänkt tanken att dra till fjälls för en tidig skidpremiär?! Men de varma temperaturerna har gjort att man inte kunnat börja använda snökanonerna i Hemavan/Tärnaby ännu. Vi ska höra med Tomas Ringbrandt hur länge det dröjer innan skidbackarna är preparerade och redo för åksugna utförsåkare.

Genom detektivarbete på Internet och kontroller med SMHI har vi fått veta att den första snön faktiskt HAR fallit på sina håll i Västerbotten. Nu uppmanar vi dig som lyckats fånga den på bild att skicka in till oss på p4vasterbotten@sverigesradio.se. Vi kräver bildbevis och vill att din bild får vara med och pryda Morgonbloggen!

/Micke

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".