1 av 2
2 av 2
Katarina Mazetti
Torsdag 3 november

Gravstenen försvann utan förvarning

Katarina Mazettis familjegrav togs bort
6:10 min

I helgen är det Alla Helgons dag och många anhöriga besöker då nära och käras gravstenar för att tända ett ljus. Gravplatsen är dock ingen evig vila. 25 år gäller gravrätten och om ingen anhörig förnyar den plockas stenen bort och platsen blir någon annans.

Men ibland kan det bli väldigt fel, och det var något som författaren Katarina Mazetti fick vara med om i somras. När hon skulle besöka föräldrarnas gravsten var den borta, helt utan förvarning och innan gravrätten gått ut. I fredagens P4 Morgon hör du henne berätta om vad som hände.

Vad har du för erfarenheter av gravrätten, och vad tycker du om att gravstenar plockas bort och blir till grus. Skriv en kommentar eller maila oss på p4vasterbotten@sverigesradio.se

Våra kollegor på Tendens i P1 har i veckan haft tema på vad som händer med gravstenen när ingen längre finns där för att förnya, kika gärna in på länken här nedanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".