Foto: Charlotte Andersson/P4 Väst.
Onsdag 9 november

Skadedrabbad häst gör comeback

Sven Lindahl träffar travproffs
7:28 min

Stjärnhästen Chuck Lidell gör comeback på Umeåker i morgon efter en skada som har hållit honom borta från travbanan sen förra året, men hur vet man att en häst är frisk och redo för tävlingar? När världens bästa häst, OS-guldmedaljören Eric Lamazes Hickstead, dog utan förvarning i helgen blev alla förvånade så kan man veta säkert?

Den här morgonen skickar vi Sven Lindahl till Umåkerproffset Patrik Nygren vars skadedrabbade V75-vinnare alltså gör comeback i morgon! Hästen har varit borta sen förra året på grund av en gaffelbandsskada, som man kan säga är ungefär som att få en hälseneskada.

Vi funderar lite på hur Chuck Lidell mår i dag och hur vägen tillbaka till tävlingarna har varit? Men också på hur man vet att en häst är frisk? Och vad gör man om en häst inte blir frisk? Hur länge kan man vänta och vad händer om hästen är utom räddning?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".