1 av 2
Trött i trafiken? Foto: Anders Wiklund/Scanpix
2 av 2
Fredrik Valham. Foto: Umeå universitet
Torsdag 10 november

Kallt sovrum ger bättre sömn än ett varmt - men kanske sämre hälsa

Snarka, sömn och hälsa
5:31 min

En färsk avhandling visar att ett svalare rum ger längre sömn och man känner sig piggare ... MEN andningsuppehållen är fler än i ett varmare sovrum. Så vad är bäst; svalt eller varmt sovrum?

Här kan du läsa den på engelska (med svensk sammanfattning):

Vi ställer frågan till Fredrik Valham som skrivit avhandlingen. I den kan man också t ex läsa att den som snarkar mest också kör mest i trafiken. Hur hänger det ihop och vad har det för påverkan på trafiksäkerheten?

Idag är det dags för tiotusentals femteklassare att testa sig i den landsomfattande kvalificeeringsomgången i Vi i Femman. Vi ringer upp en elev som var med förra året och ber henne komma med några goda råd till årets femteklassare.

IT-Johan skall svara på hur man fixar ett trådlöst nätverk hemma. Och Mammas Nya Kille har laddat för att ta hand om tiden efter halvnio.

Det är Farsdag till helgen. Hur firar du det? Erica tyckte att det kändes konstigt med lätt uppstyltad middag för att hylla pappa medan Per-Gunnar aldrig ens funderat över farsdagens vara eller inte vara. Självklart skall den firas!
Vad tycker du om farsdag; fira eller inte?

/Erica och Per-Gunnar

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".