Måndag 12 december

Vad är ditt medborgarförslag?

Allt mellan himmel och jord, från hjärtformade papperskorgar till gångtunnlar i luften, finns med bland de senaste medborgarförslagen som behandlats av Umeå kommun.

Hur är det där du bor? Vilket medborgarförslag skulle du lämna in och vilja se genomfört för att göra platsen där du bor lite bättre?

Här är morgonredaktionens egna förslag:

Per-Gunnar:
Så här i halkans tidevarv skulle jag införa uppvärmda cykel- och gångbanor så vi slipper ishalkan med tillhörande kullerbyttor och blåmärken. Fast ett bättre året-runt-förslag för min del av Umeå vore ett förbud för och ommålande av alla gråa hus till något färggladare och mer uppiggande.

Alexandra:
Eftersom folk fortfarande inte har reflexväst på sig fast det är mitten på december och mörkt ute skulle jag föreslå att kommunen skickade ut västar till medborgarna. En dyr kampanj, men jag tror att den räddar liv och mångas humör!

Micke:
Jag vill se en evenemangsarena, så det får bli mitt förslag. Inte bara höjer det hockeytempen, den skulle också byggas närmare centrum och det skulle bli enklare att locka upp stora artister (och, eehrm, Melodifestivalen).