Tisdag 13 november

Friskt satsat hälften vunnet

2:45 min

Människor som vågar chansa och är villiga att arbeta hårt för att nå sitt mål har alltid fascinerat och inspirerat mig. Här i Västerbotten kryllar det av visionärer och stridbara människor och några av dem ska vi prata med i morgon bitti.

Tillsammans är vi starka, det visar eleverna på Liljaskolans gymnasium i Vännäs. När undervisningstiden för estetiska ämnen på gymnasieskolan krymper gör Vännässkolan sin största manifestation någonsin, en musikal som hela skolan har hjälpt till med.

En annan som tror på sin idé är turiststudenten Karwan Baroski. Han vill utveckla de olika turistdestinationerna i hemlandet Kurdistan och målet är att få västvärlden intresserad av att turista där. Han kommer till studion och berättar mer om sina visioner.

Från Kurdistan till Västerbotten och Nalovardo med sina djupa skogar och höga berg kan få ett nytt fritidshusområde. Vid slalombackens slut planeras 75 nya fritidshus byggas och vem vet, kanske kan man locka till sig ett hotell och annan verksamhet också?!? Vi ska höra vad en av initiativtagarna har att berätta om planerna och hur folk i omgivningen har reagerat på det här.

/Alexandra