Elin Nordén och Lena Wiss, budgetrådgivare i Skellefteå. Foto: Pia Sjögren

Semester som gör dig glad inte pank

5:23 min

Nu är det bara några veckor till skollovet börjar och semestertankarna snurrar fortare och fortare hos många av oss. Kundvagnen & Kvittot handlar idag om hur vi kan tänka om vi inte kan - eller vill - göra av med en massa pengar. Producent Pia Sjögren.

Semester… Måste det vara dyrt för att det ska vara värt att kalla semester? Hur långt och länge ska vi resa för att känna oss nöjda? Förväntningarna är många hos de Skellefte- och Kirunabor som de kommunala budget- och skuldrådgivarna Elin Nordén och Lena Wiss träffar.

Kundvagnen & Kvittot ger sig idag i kast med sommarsemester utan slantar. Hur gör man det utan att bli sur eller sorgsen? För familjen i Kiruna, som lånade husvagn och for på fiskehelg hemma, blev just det en höjdarsemester, berättar Lena Wiss, Kiruna kommun. Hör också Nils Henrik Sikku, tvåbarnspappa i Jokkmokk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista