SJUHÄRAD DIREKT

Jack & Jones lovar att du får ligga - eller?

Bär Jack & Jones-kläder - så får du ligga. Det var budskapet i klädkedjans kampanj i våras som nyligen fälldes av Reklamombudsmannen för att vara sexistisk. Sjuhärad Direkt ringde upp en av klädkedjans butiker för att ta reda på om man fick reklamera några klädesplagg om den utlovade sexuella attraktionen uteblivit.

Klädkedjan Jack & Jones fälldes nyligen för andra gången av Reklamombudsmannen för sexistisk reklam. Det var i våras som företaget hade en kampanj som gick ut på att om man bar Jack & Jones-kläder skulle man få ha så mycket sex att man riskerade att avlida, och därför behövde träna.

Budskapet fördes fram av en bikiniklädd kvinna som stod på alla fyra i reklamfilmer och på affischer i skyltfönster. I en annan film blev en man, efter att ha börjat bära Jack & Jones-kläder, förföljd av kvinnor som bara ville ha sex.

De hade även en interaktiv webbsajt där samma lättklädda kvinna lärde ut aerobicsövningar för att de klädköpande männen skulle klara av, citat: "all action". Kampanjen anmäldes av 172 personer.

Sjuhärad Direkts Jesper Ingevaldsson provade att reklamera några plagg hos butikskedjan, med motiveringen att han inte fått ligga. Hör hur det gick ovan.