SJUHÄRAD DIREKT

Han vill stoppa elefanter på cirkus

15 min

Återigen har cirkus Maximum elefanter med i sin föreställning trots massiv kritik från djurättsaktivister.  Ingemar Rosberg i Djurens Rätt har under många kämpat för ett förbud. För åtta år sedan blev han utkastad från Cirkus Maximums cirkusområde. Nu gör han ett nytt försök att debattera med cirkusledningen.

Ständigt möts cirkusen av kritik från djurrättsaktivister som tycker det är fel att ha med elefanter i cirkussammanhang. Det pågår också en utredning som kan komma att göra att lagarna skärps och att elefanterna kan i förlängningen komma att försvinna från cirkusarna i Sverige.

Boråsaren Ingemar Rosberg som är aktiv i föreningen Djurens Rätt har länge engagerat sig i frågan. P4 Sjuhärad sammanförde honom och cirkus Maximums turnéledare Helena Schicht.

När de träffades senast för åtta år sedan så kördes han bort i direktsänd radio i P4 Sjuhärad.

Nu träffar de också elefantskötaren Anton Frank. Anton Frank tillbakavisade med kraft Ingemar Rosenbergs påståenden om att man inte hade kunskap om elefanter.

 --Jag har levt med cirkus och elefanter i hela mitt liv. Jag har fem generationers elefantkunskap bakom mig, sa Anton Frank som jobbar på Cirkus Maximum.