Bussar, telefoner och pianomaraton...

Det finns massor av glömda begagnade mobiler i byrålådorna, enligt en undersökning kanske så många som femton miljoner i Sverige. Michael Wiegert har dragit igång ett företag som samlar in mobilerna för att sedan sända dem till utvecklingsländer där de kan komma till nytta. Ofta fungerar mobilnäten rätt bra, säger han, så till skillnad från fast telefoni är mobilerna säkrare. Men däremot har folk ont om pengar, så begagnade telefoner är något som efterfrågas, enligt Michael Wiegert.

I Utmaningen vann Joel Gyldén över stormästaren Alma Stenar Henningsson, så Joel kommer du att höra mer av nästa fredag.

Och i helgen startar också Göteborgs Pianofestival, där bland andra Ha-Young Sul Bladner ska spela i ett maraton med musik av Frans Liszt. Hon berättade att karlen var en riktig stjärna på artonhundratalet, flickor skrek och svimmade när han uppträdde. Och nu blir det fokus på hans musik på hans (nästan) tvåhundraårsdag, både under helgen och på måndag när över fem timmars-maratonet startar.

Bussarna har ofta fel, det är i sig ingen nyhet. Men för att visa på problemets omfattning har bussbolaget Nettbuss en veckas kontroll, där varje buss kontrolleras efter varje tur av en besiktningsman. Flera bussar togs ur trafik redan första dagen, och besiktningsmannen sa att han knappast trodde att det överhuvud taget gick att få helt felfritt på busstrafiken. Och ska alla bussar kollas blir det dyrt för bussbolagen, vem ska betala?

Malin Sandberg kulturkollade och tipsade dels om sista avskedsföreställningen på Pustervik innan de flyttar från Järntorget till Stora Teatern, samma dag, lördag, är det också Poesifestival på närbelägna Lagerhuset. Så får man springa emellan...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".